Imię i nazwisko: Adam Adamczak
Nazwa Restauracji: Oskoma, Poznań
Stanowisko:  Head Chef
Województwo:  
Wielkopolskie,

Adam Adamczak szef kuchni oraz właściciel restauracji Oskoma
Swoja prawdziwą przygodę z gotowaniem rozpoczął w 2012 roku, gdy podjął pracę w restauracji
Concordia Taste w Poznaniu. Został zatrudniony na stanowisku kucharza, ale jego pracowitość i pasja
do gotowania sprawiły, że po niespełna roku został zastępcą szefa kuchni, a po dwóch latach objął
stanowisko Szefa Kuchni Concordia Taste. W tym czasie udało mu się zdobyć m.in.:
I miejsce w Magazynie kulinarnym „Kuchnia” jako Kucharz odkrycie roku 2012. Przygotował również
kolacje na Festiwalu Trans Atlantyk- Cooking up gdzie zaserwował swoje autorskie menu. Brał udział
w kolacji Wine & Food Noble Night 2014.
Wyróżniony w Przewodniku Gault et Millau Tour jako „Młody Talent” 2015.
W 2015 roku wziął udział w czwartej edycji programu Top Chef, gdzie trafił do finałowej trójki.
Od 2015 roku szef kuchni i właściciel Restauracji Oskoma w Poznaniu, w której serwuje swoje
autorskie menu. W polskiej edycji prestiżowego francuskiego przewodnika kulinarnego Gault &
Millau w roku 2017 restauracja Oskoma zdobyła trzy czapki.
W 2017 roku Adam Adamczak zdobył tytuł „SZEFA JUTRA” Gault & Millau Tour Regionu Wielkopolska,
Ziemia Lubuska i Dolny Śląsk oraz znalazł się na złotej liście 300 najlepszych szefów kuchni na świecie
w plebiscycie The Best Chef Award 2017.
W bieżącym roku został członkiem Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy na Puchar Świata
Luksemburg 2018.

Powiązane

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *