Imię i nazwisko: Damian Wajda
Nazwa Restauracji: Bistro pod Sowami
Stanowisko:  Head Chef
Województwo:  
Mazowieckie,

Damian Wajda -Szef kuchni Bistro Pod Sowami

Pochodzi z Małopolski gdzie swoje pierwsze doświadczenie zdobywał już w wieku 14 lat.

Jako 20latek został szefem kuchni, od początku swojej kariery swoje doświadczenie budował na kuchni polskiej i  polskich produktach. Uważa że najważniejszy jest produkt to on pozwala nam na rozwinięcie się w różnych kierunkach. Potrawy które kreuje nawiązują do tradycji kuchni polskiej i produktów które zostały zapomniane .  Nie uznaje kompromisów, zaliczany jest do najbardziej utalentoanych szefów kuchni młodego pokolenia.

Kieruje się mottem ,, Gotowanie jest zawsze ciężką pracą. Te powtarzane czynności, często pracochłonne, czasami niewdzięczne, czasem niebezpieczne, są prawdziwym źródłem szczęścia, gdy stają się dziełem.”

Powiązane

Powiązane z tym Szefem: