Imię i nazwisko: Jan Nawrocki
Nazwa Restauracji: Miodova Restaurant
Stanowisko:  Head Chef
Województwo:  
Małopolskie,

Jego przygoda z gotowaniem rozpoczęła się w pod poznańskim czterogwiazdkowym Hotelu „Remes”****. Po 2 latach pracy w Hotelu, Jan swoje kroki skierował do ekskluzywnej restauracji „Hugo Restaurant”, gdzie poznał warsztat pracy szefa Krzysztofa Rabka. Przy jego boku miał okazję brać udział w wymagających dużych umiejętności projektach takich jak kolacja podczas drugiej odsłony Kina Kulinarnego Transatlantyk Festiwal czy zapewnienie ekskluzywnego cateringu w polowych warunkach dla blisko kilkuset vipów podczas koncertu Alicii Keys. 
Kolejnym etapem jego kariery była praca w „Bazarze Poznańskim*****”, który jest zarówno historyczną jak i kulinarną ikoną miasta. Po przejściu wszystkich sekcji kuchennych w Bazarze był już gotowy na pozycję Sous Chef’a w prestiżowym pięciogwiazdkowym Pałac Ciekocinko Hotel Resort & Welness *****. Został zaproszony do udziału w Pierwszej Pomorskiej Kolacji Szefów Kuchni – gdzie przygotował danie z wykorzystaniem suchego lodu.Prowadził także poznański koncept fundacji „.SPOT to Eat.” 
Kolejnym krokiem była funkcja Executive Chef dla nowo otwieranego Aparthotelu Lwowska1 **** w Krakowie, mogącego pochwalić się 137 obszernymi apartamentami, luksusowym SPA a także Bistro z własną piekarnią. Obecnie zakończył projekt dla Spółki MSHG, polegający na restrukturyzacji lokalu.
Podczas ostatniego projektu miał przyjemność przygotować autorskie menu, a także patronować pierwszą w Polsce Uroczystą Kolację Wręczenia Plakiet Przewodnika Michelin Main Cities of Europe 2017 w Krakowie.
 
Obecnie rozpoczął koncept w restauracji Miodova Restaurant.
Zapytany o swój typ kuchni odpowiada: uwielbiam kuchnię typu Modern Classic a także tradycyjne francuskie potrawy, klucz tkwi w szacunku do produktu.

Powiązane