Imię i nazwisko: Jacek Fedde
Nazwa Restauracji: Fedde Bistro
Stanowisko:  Head Chef
Województwo:  
Pomorskie,

Jacek Fedde. Gdańszczanin, z wielkim talentem, postanowił, że nadszedł najwyższy czas na otwarcie swojej własnej restauracji. Po latach poszukiwań idealnego miejsca, zdecydował się wraz z restauratorką Julitą Żbikowską na otwarcie klasycznego bistro w Gdyni w Baltiq Plaza. Kuchnia Jacka Fedde to suma jego doświadczeń, a że w ciągu swojej kilkunastoletniej już kariery zdarzyło mu się pracować w restauracjach irlandzkich, francuskich a nawet na Karaibach – jego dania cechuje niczym nieskrępowana swoboda, fantazja i koloryt. Ziemniaki gotuje metodą podpatrzoną od najlepszych szefów, marmoladę z mango przygotowuje na sposób mieszkańców Goa, ale dorsza już po kaszubsku. I to właśnie oraz świeżość, lokalność produktów w rozumieniu Jacka Fedde stanowi kuchnię autorską, którą teraz proponować będzie w Gdyni. Menu oparte będzie na lokalnych produktach, które poddane klasycznym technikom gotowania, nabiorą charakteru. Dania będą proste, zaskoczą nie tylko połączeniem produktów ale i smaków. Kuchnia oparta będzie tylko na świeżych produktach. Ciasta, pieczywo i makarony będą przygotowywane od podstaw .

Powiązane