Imię i nazwisko: Paweł Wątor
Nazwa Restauracji: Elixir
Stanowisko:  Head Chef
Województwo:  
Pomorskie,

Paweł Wątor- z wykształcenia gastronom i dietetyk, pierwsze szlify zdobywał w Warszawskiej restauracji 7 Grzechów skąd ruszył do Londynu na 4 lata opuszając Ojczyznę. Tam pod okiem Kevina Graton, Marka Hix i Tonego Hugs’a zaczął budować swoją pozycję od comis chefa do sous chefa odpowiedzialnego za wyciąganie z ciężkich sytuacji restauracji koncernu Carprice Holdings należącej do multimiliardera Richarda Caringa. Powrót do Polski rozpoczął od pozycji zastępcy szefa kuchni Wojtka Modest Amaro (zanim został sławny) i wraz z nim tworzył potrawy w Pałacu Sobańskich dla Klubu Polskiej Rady Biznesu. Po roku czasu zamieniająca się restauracja Kryształowa został otwarta dla ludzi z zewnątrz i nazwana Amber Room, do dziś dnia jest wykładnikiem standardów i klasy serwowanych dań. Tam wraz z Amaro tworzył książkę kuchnia Polska XXI wieku. Plan życiowy zapędził go do trójmiasta gdzie z Adamem Wożniakiem otworzył działającą w Hotelu Hilton restaurację Marcato i wyprowadził ją na podium trójmiejskich restauracji zdobywając wiele prestiżowych nagród. Tam również wraz z Markiem Kondratem napisał książkę Odkrywanie Smaków traktującą o food paringu potraw z winami. Kolejnym krokiem było założenie wraz z Mateuszem Trzeciakiem firmy thefood.pl która zajęła się wprowadzeniem nowego standardu kuchni molekularnej, co pociągnęło za sobą rozszerzenie oferty również o propozycję baru molekularnego. Po sukcesie thefood.pl przyszedł czas na lokal inny niż wszystkie, i choć Koktail Bar Eliksir jeszcze raczkuje, to już został zauważony na scenie gastronomicznej. A to wszystko dopiero początek