Nazwa Restauracji: [acf field="r1"] Szef Kuchni: [acf field="r2"] Adres: [acf field="r3"] Województwo: [acf field="r4"]

Kamienica pod Sowami, po kilkudziesięciu latach
zapuszczenia i dewastacji, nabiera nowego, wspaniałego
blasku. Niegdysiejsza świetność Domu Massalskich,
uznawana była za przykład secesyjnej kamienicy. Historia
jednak kołem się toczy i prócz rewitalizacji obiektu, narożny
lokal handlowy po raz kolejny gościć będzie restaurację,
która klimatem, menu i wystrojem nawiązywać będzie do
dwudziestych lat ubiegłego stulecia. Bistro pod Sowami,
swoją nazwę zaczerpało od przysłowiowej nazwy kamienicy,
zawdzięczanej dwóm sowom zdobiącym Szczyt ostatniej
kondygnacji. Górna powierzchnia bistro, prezentuje
przyjazne, jasne i przestronne wnętrze bistro, które skupiać
się będzie na odtwarzaniu smaków dawnej Warszawy, w
najlepszym wydaniu. Bistro pod Sowami, oferuje swoim
Gościom najdoskonalsze potrawy z dziczyzny, dzikiego
ptactwa, czy tak wybornych ryb jak jesiotr zachodni.
Wnętrze bistro, spełnia oczekiwania najbardziej
wymagającym Gościom, oferując im miejsca przy długim i
wygodnym barze, nieco niższych stołach zachęcających do
integracji obcych sobie ludzi, czy regularnych kanap i
krzeseł. Trzaski i szumy wydobywające się z muzyki
emitowanej jedynie z gramofonów sprawią, że mała czarna
kawa z krupnikiem sprawi dzień błogim i spokojnym.

Filozofia kuchni Bistra Pod Sowami charakteryzuje się
szczerym i emocjonalnym podejściem do produktu i tradycji
kulturowych kuchni Polskiej. Całą swoją uwagę skupia na
latach dwudziestych ubiegłego stulecia i tradycyjny
metodach obróbki surowca które zostały zapisane na
kartach historii kuchni polskiej. Sięgając po polskie produkty
najwyższej jakości takie jak dziczyzna i dzikie ptactwo, ryby
słodkowodne i jeziorowe, warzywa okopowe, grzyby, polskie
zioła… które osobiście wybierane są przez Szefa kuchni
Damiana Wajdę, dzięki pracy całego zespołu Bistro Pod
Sowami nabierają innego wymiaru smakowego i wizualnego
.
Kuchnia Bisto Pod Sowami pisze nowy rozdział kuchni
polskiej.